En dørtelefon til lejligheder er en praktisk løsning, der øger sikkerheden i etageejendomme. Men hvad siger lovgivningen, og hvilke regler gælder egentlig for opsætning og vedligeholdelse? Vi gennemgår alt fra krav til opsætningen af dørtelefoner til, hvem der betaler for installationen, så du er velinformeret.
Krav og regler for opsætning af dørtelefonen
Installationen af en dørtelefon til lejligheder skal overholde diverse krav, afhængigt af ejendommens type, og hvilken kommune man befinder sig i. Som regel er det boligforeningen eller ejendommens ejer, der beslutter, om en dørtelefon skal installeres. Men hvis ejendommen har flere lejere, skal der ofte være enighed blandt beboerne eller bestyrelsen, inden installationen kan gennemføres.
Hvem betaler for installation og vedligeholdelse?
I de fleste boligforeninger betales installationen via en fælles opsparing eller en ekstra opkrævning fra beboerne. Vedligeholdelsen af systemet vil dog oftest være inkluderet i de løbende driftsomkostninger, som opkræves via huslejen eller boligafgifterne.
Hvad gør man, hvis beboerne ikke ønsker en dørtelefon?
Nogle beboere kan være skeptiske over for en dørtelefon til lejligheder, enten på grund af omkostninger eller personlige præferencer. I boligforeninger afgøres beslutningen ofte ved afstemning, og hvis et flertal stemmer for installationen, vil den typisk blive gennemført, selvom enkelte beboere er imod.
Hvis en beboer ikke ønsker at være en del af systemet, kan det i nogle tilfælde være muligt at fravælge sin individuelle enhed. Det afhænger dog af, hvordan systemet er sat op.
Dørtelefon Teamet hjælper med installation af din dørtelefon
Hvis din ejendom overvejer at installere eller udskifte en dørtelefon til lejligheder, kan det være en fordel at få professionel rådgivning. Kontakt Dørtelefon Teamet allerede i dag på telefon, mail eller via vores kontaktformular for et uforpligtende tilbud, så vi sammen kan finde den bedste løsning til din ejendom.